Укупно приказа странице

четвртак, 23. мај 2024.

ДРЖАВНА СМОТРА ИЗ ПРОГРАМИРАЊА МИКРОБИТА

У понедељак 13. маја у Београду одржана је Државна смотра у програмирању уз помоћ микробит уређаја за ученике основних школа!

Смотра има за циљ да инспирише ученике и ученице да кроз програмирање развијају вештине критичког мишљења и решавања проблема, као и да их подстакне да решавају проблеме из стварног живота у својим школама користећи микробит уређај. Од више од 100 пројеката колико је ове године пријављено за смотру из основних школа широм Србије, изабрано је најбољих 20 који су представљени на смотри.
За најбоље тимове и школе предвиђене су вредне награде.
Смотра је укључена у званичан Календар школских такмичења и смотри Министарства просвете за школску годину 2023-24.
Смотри су присуствовали и учествовали у додели награда Амбасадор Велике Британије Eдвард Фергусон, директорка Британског савета Клер Сирс и високи представници Министарства просвете.
Пројекат “Школе за 21.век” већ више од 5 година у Србији спроводе у сарадњи Британски Савет и Министарство просвете Републике Србије,
Тим наше школе представљале су: ученица седмог разреда Викторија Ђукић, и ученица шестог разреда, Вања Арлов. Њихов пројекат Еко робота проглашен је за најбољи у области екологије. Ученице и ментор примили су вредне награде од амбасадора Велике Британије Едварда Фергусона и директорке Британског савета Клер Сирс.







Нема коментара:

Постави коментар