Укупно приказа странице

четвртак, 18. септембар 2014.

ПОСТАНИ БЛОГЕР



Шта је блог

Блог (спој термина web log) је врста веб сајта а може бити и део сајта. Блогове обично одржавају појединци који редовно уносе коментаре, описе догађаја или други материјал, као што су графика или видео. Објављени уноси се обично приказују у обрнутом хронолошком реду, дакле од најновијег уноса ка најстаријем. Од блога потиче и појам блогинг или блоговање, што подразумева одржавање или унос нових садржаја на блог.
Блогови су најчешће интерактивни тако што омогућавају посетиоцима остављање коментара, па чак и да шаљу поруке једни другима преко виџета. Управо та интерактивност је оно што их одваја од других, статичких сајтова.
Неки од блогова пружају коментаре (објављују чланке) или вести на одређену тему, док други функционишу више као онлајн дневници. Типичан блог комбинује текст, слике и линкове на друге блогове, веб странице и друге медије који су у вези са темом самог блога. Могућност читалаца да оставе коментаре у интерактивном формату је важан део многих блогова.
Већина блогова углавном има садржај у виду текста, мада се неки фокусирају на уметност (
art blog), фотографију (fotoblog), видео (video blog), музику (mp3 blog) и аудио (podkasting). Микроблоговање је други тип блоговања, где се објављују јако кратке поруке.

Како направити блог - преузми презентацију. 

Нема коментара:

Постави коментар