Укупно приказа странице

четвртак, 6. фебруар 2014.

ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТИО


* ДРУШТВО ПЕДАГОГА ТЕХНИЧКЕ КУЛТУРЕ је упутило захтев Министарству просвете, науке и технолошког развоја да се општинско такмичење из техничког и информатичког образовања ТИО, одржи 15. марта а окружно 25 априла 2014. године.
* Школе су обавезне да до краја фебруара реализују школска такмичења из ТИО у складу са Правилником и пропозицијама за ТИО за школску 2013/14. годину. Школа која не организује школско такмичење, као најмасовнији облик активности, који обухвата највећи број ученика, не може учествовати на вишем нивоу такмичења.
* На општинским такмичењима учествују највише три ученика једне школе по дисциплини.
* Директори и наставници ТИО су обавезни да се упознају са садржајем поменутог Правилника и пропозија и да поступају у складу са садржајем истог.
* Наставници ТИО су обавезни да упознају ученике (такмичаре) са садржајем Правилника и пропозиција за ТИО.
* Пријаве за општинско такмичење треба да буду достављене школи домаћину општинског такмичења 14 дана пре општинског такмичења електронским путем.
* Активи директора треба да доставе податке о школама домаћинима општинског такмичења из ТИО. Име школе, место, телефон, контакт особа, е-маил адреса.

* Наставници су обавезни да у школи која је домаћин општинског такмичења остану до момента објављивања и истицања резултата (ранг листе) општинског такмичења из ТИО како би у случају потребе уложили жалбу.
* Ученици са сметњама у развоју имају право учешћа у:
1.четири дисциплине такмичња модела и
2. изложби ученичких модела
ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СМОТРЕ РОБОТИКЕ И ИНТЕРФЕЈС ТЕХНОЛОГИЈЕ
* У календару такмичења/смотри такође су уочени пропусти.
* Дефинисан је нови термин одржавања СМОТРЕ РОБОТИКЕ И ИНТЕРФЕЈС ТЕХНОЛОГИЈЕ за основне школе, 17. мај 2014.године . (Истог дана се одржава и такмичење средњошколаца са истим програмом)
* Регионално друштво за ТИО ЗРЕЊАНИН ће бити организатор међуокружног такмичења/смотре из РОБОТИКЕ.
* За све информације у вези такмичења/смотре из РОБОТИКЕ, обратите се председнику регионалног друштва за ТИО Зрењанин, Милошу Соро.


Нема коментара:

Постави коментар